ponedeljek, 6. februar 2017

6. 2.

SLOVENŠČINA
Str 37.

Odgovorijo s pravilno oblikovanimi povedmi. Poudarimo, da pišejo čitljivo  in lepo. 

Str: 44. 
Naloga za poslušanje. 

14 Skriti zaklad (opis poti)
V uredništvo radia je prispelo zanimivo pismo. Poslali so nam ga taborniki, ki so nekaj počitniških dni preživeli v naravi. Pa prisluhnimo.

Med počitnicami smo se odpravili na taborjenje. Tabor smo postavili v Podljubelju. Dnevi so nam ob učenju taborniških veščin, športu, pesmih in izletih hitro minevali. V petek smo se odpravili na zanimiv izlet. Poiskati smo morali skriti zaklad. Taborniški starešina nas je razdelil v skupine. Vsaka skupina je dobila skico kraja, prenosni kasetofon in kaseto z opisom poti. Vas zanima, kako smo iskali pravo pot? Poslušajte posnetek opisa poti in se nam pridružite pri iskanju skritega zaklada. Pred vami sta dve poti. Pojdite po poti, ki pelje proti vzhodu in se vije skozi mešani gozd. Po poti hodite toliko časa, da pridete na travnik. Tam boste videli visok hrast in leseno hišico. Pojdite do hrasta in zavijte na levo. Pred seboj vidite potok. Poiščite mostiček in ga prečkajte. Ko pridete čez potok, ste na križišču treh poti. Pojdite po srednji poti. Pripelje vas do gradu. Postavite se pred grajska vrata, nato zavijte desno v grajski park. Poiščite štiri table. Na tablah so narisani pes, kralj, mačka in kokoš. Zaklad se skriva pod tablo, na kateri ni narisana žival.

Na strani 45
  •  nalogo a) opisujejo s pripovedovanjem.,
  •  pri nalogi b) pa poljubno vrišejo svojo pot in naredijo zapis v zvezek. Pišejo s kratkimi povedmi, da ne bo preveč naštevanja. 
MATEMATIKA
LB/2, str 59, deljenje z 8, cela stran.

DN: RJI/1, STR 60 IN 61



Ni komentarjev:

Objavite komentar