sobota, 19. november 2016

DAN HRANE

Dan hrane smo v 3. c obeležili s pripravo nadevanih pečenih jabolk. Recept za pripravo so si navdušeni kuharji napisali v zvezke. Jabolka je treba peči 30 - 35 min pri temperaturi 200°C, oziroma toliko časa, da se zmehčajo in se prične iz njih cediti sok. 
Ko jih serviramo, dodamo še stepeno sladko smetano in med ali stopljeno čokolado.
Učenci so pri dejavnosti resnično uživali ter se veselili uspešno pripravljene jedi.



Jabolka so najprej s pomočjo učiteljice izdolbli, nato so jih napolnili s pripravljenim nadevom.





Ko so nadevali vsa jabolka so jih skrbno naložili v pekač in jih odnesli v kuhinjo, kjer so se spekla.


Po preverjanju svoje prostorske orientacije so vsi učenci uspeli najti svoja jabolka :-)


In končna ugotovitev: "Mmm, dobro je!"





Ni komentarjev:

Objavite komentar