PIŠKOTI Z MODELČKI
0.50 kg moke
0,15 kg sladkorja
0,25 kg masla
2 jajci
2 zavitka vanilijinega sladkorja
1 mala žlička pecilnega praška
malo soli
Priprava: Vmešamo sladkor in maslo, dodamo ostale
sestavine, (moko s pecilnim nazadnje). Testo naj počiva v hladilniku vsaj pol
ure. Testo razvaljamo in z modelčki izrežemo piškote. Naložimo jih v pekač
obložen s peki papirjem in spečemo. Pečica naj bo ogreta na 180°C.
ČOKOLADNI HLEBČKI
0,45 kg moke
0,22 kg sladkorja v prahu
0,22 kg masla
4 jajca
4 žlice kakava v prahu
2,40 dl mleka
1 zavitek vanilijinega sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
tekoča čokolada za obliv
Priprava: sladkor
v prahu in maslo penasto vmešamo, dodamo ostale sestavine, (moko in pecilni
dodamo nazadnje). Testo naj nekaj časa počiva v hladilniku.
Pekač, obložimo s peki papirjem. Hlebčke
nabrizgamo s testomatom ali jih nalagamo z žličko in spečemo. Pečica naj bo
ogreta na 180°C.
Ohlajene hlebčke oblijemo s tekočo
čokolado in posujemo s poljubnim posipom (mrvice, sladkorni posip….)
Ni komentarjev:
Objavite komentar