sobota, 5. december 2015

RECEPTI ZA PIŠKOTE

PIŠKOTI Z MODELČKI
0.50 kg moke
0,15 kg sladkorja
0,25 kg masla
2 jajci
2 zavitka  vanilijinega sladkorja
1 mala žlička pecilnega praška
malo soli

Priprava: Vmešamo sladkor in maslo, dodamo ostale sestavine, (moko s pecilnim nazadnje). Testo naj počiva v hladilniku vsaj pol ure. Testo razvaljamo in z modelčki izrežemo piškote. Naložimo jih v pekač obložen s peki papirjem in spečemo. Pečica naj bo ogreta na 180°C.

ČOKOLADNI HLEBČKI
0,45 kg moke
0,22 kg sladkorja v prahu
0,22 kg masla
4 jajca
4 žlice kakava v prahu
2,40 dl mleka
1 zavitek vanilijinega sladkorja
1 zavitek pecilnega praška
tekoča čokolada za obliv

Priprava: sladkor v prahu in maslo penasto vmešamo, dodamo ostale sestavine, (moko in pecilni dodamo nazadnje). Testo naj nekaj časa počiva v hladilniku.
Pekač, obložimo s peki papirjem. Hlebčke nabrizgamo s testomatom ali jih nalagamo z žličko in spečemo. Pečica naj bo ogreta na 180°C.
Ohlajene hlebčke oblijemo s tekočo čokolado in posujemo s poljubnim posipom (mrvice, sladkorni posip….)



Ni komentarjev:

Objavite komentar